Społeczność
blog.ekologia.pl   Blogerzy   myszkasisi2   Składniki kosmetyków ekologicznych firmy Bema Cosmetici
1

Składniki kosmetyków ekologicznych firmy Bema Cosmetici

Ekstrakt z organicznego aloesu
Aloes ma stałe polisacharydy Costituti (acemannan, pektyny, hemicelulozy, Glukomannan, mannoza pochodne), z aminokwasów, lipidów, sterole, enzymy, garbniki, a 99% wody, etc.c

Używamy suchego ekstraktu 200:1 P: bez wody i jest znacznie bardziej skoncentrowane niż normalny żel Aloesowy.

Jego właściwości nawilżające, zmiękczające i kojące są szeroko stosowane w produktach do stosowania miejscowego, posiada także inne właściwości takie jak (immunostymulujące, przeciwwirusowe, przeciwnowotworowe, gojenie, przeciwzapalne itp.). .

Naukowo udowodniono, że posiada właściwości uzdrawiające i przeciwzapalne, a niektóre badania wskazują na pewne działania ochronne przed szkodami powodowanymi przez promieniowanie i oparzenia pierwszego i drugiego stopnia.

Wyciąg z Malwy
Składniki aktywne: śluz bogaty w cukry, kwasy organiczne, sole mineralne, garbniki, karoten, witaminy.
Właściwości: zmiękczające, orzeźwiające, anty-zaczerwienieniowe i kojące, nawilżające, ujędrniające, regenerujące.

Olej Tamanu
Olej pochodzi z Polinezji i jest produkowany przez tłoczenie na zimno z suszonych owoców do zwalczania przedwczesnego starzenia się skóry.
Bardzo przydatny dla młodych ludzi, bo "olej Tamanu wywiera dobre działanie oczyszczające i działa na trądzik młodzieńczy, działa w zapalnych części i zakaźenia ropne estiolesiva dzięki aktywnemu kwasowi calophyllide i calofillico działa przeciwzapalne i przyspiesza leczenie przeciwbakteryjne.

BEMA PUREXTRACT z wyciągiem z dzikiego jęczmienia, szałwii, rozmarynu. Zawiera naturalne składniki wydobyte przez CO2, a następnie w warunkach ciśnienia i temperatury, bez użycia rozpuszczalników polarnych (alkohol, glikol propylenowy, gliceryna) lub innych składników pochodzenia syntetycznego, które mogą wchodzić w interakcje z aktywnymi składnikami naturalnymi, np. denaturacji polarnej z rozpuszczalnikami witamin.
ZALETY PUREXTRACT BEMA
SCF są korzystnymi alternatywami dla tradycyjnych polarnych rozpuszczalników akich jak alkohol etylowy, glikol propylenowy, eter etylowy, gliceryna, itp. ..Procesy oparte na SCF zużywają znacznie mniej energii niż te oparte na rozpuszczalnikach organicznych, ponieważ uniknąć wysokich temperatur i zmiany fazy destylacji i kondensacji.
Są one bezpieczniejsze niż rozpuszczalniki organiczne, które są szkodliwe dla zdrowia i środowiska, ponieważ wiele z nich jest niestabilne, wysoce łatwopalne i toksyczne. CO2 jest rozbudowane, niedrogie i łatwe do transportu. Nie jest również toksycznie produkowane i metabolizowane przez organizmy żywe w przyrodzie. Oznacza to, że nie ma niebezpieczeństwa skażenia środowiska i nie ma żadnych toksycznych pozostałości w produkcie końcowym.
CO2 działa również w niskich temperaturach, aby zachować termoczułe związki biologiczne lub rozpuszczalniki polarne, takie jak witaminy i lipidy niezbędne.

Konserwanty i barwniki

Zamiast normalnych konserwantów syntetycznych użyto ekstraktu wiciokrzew japoński, naturalną witaminę E, Phytostab ( kompleks naturalnych olejków eterycznych pochodzą odkrytych przez Bema). Te naturalne substancje mogą hamować rozwój mikroorganizmów w produktach na skórze.

Brak barwników został wprowadzony, aby zapewnić naturalny kolor. Ewentualna obecność małych kolorowych cząstek nie wpływa na jakość i skuteczność produktu, ale świadczy o naturalności i wysokiej koncentracji.

PHYTOSTAB

Jest silnym inhibitorem wzrostu drobnoustrojów uzyskanym z określonego procesu za pomocą standardowych aktywnych substancji aromatycznych. Od samej frakcji olejków eterycznych Phytostab jest zapachem (perfumy) i nie jest klasyfikowany jako środek konserwujący, regulowany ustawą 713 załącznik V.

Jest to substancja czynna, może zahamować rozwój drobnoustrojów na skórze.
Ma przyjemny zapach przypominający wanilię i migdały. Działa na bakterie Gram + i Gram-, drożdże i grzyby nitkowate.
Nie uczula skóry i nie podrażnia oczu.

Wyciąg z Japońskiego CAPRIFOGLIO

Lonicera Japońska
Działa na antybiotyki Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli i bakterii na skórze.
Ma niezwykłe działanie przeciwbakteryjne, przeciwgorączkowe, przeciwzapalne i hipotensyjne.

WITAMINA E

Zawarta naturalnie w wielu owocach i zbożach, kiełkach pszenicy, w wielu olejach roślinnych i zielonych warzywach liściastych.
Jest silnym przeciwutleniaczem olejów i tłuszczów.
Jest wolna od działań niepożądanych i uczestniczy w procesach naprawy i regeneracji tkanek, jest także dobrym balsamem.

Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, chroniąc skórę przed atakiem wolnych rodników.
Ma właściwości kojące i chroni przed promieniem UV.
Jest pomocny w uzdrawianiu różnych chorób skóry, takich jak swędzenie, wrzody, rany, oparzenia.
Używamy w czystej naturalnej postaci, Phenoxyethanol (pochodzenia syntetycznego), nie rozcieńcza się do uzyskania większej mocy.

Ten wpis czytano 966 razy.
To prawda, najlepszym środkiem na oparzenie jest aloes. Ostatnio tego doświadczyłam - wrzątek wylał mi się na nogę. Rozcięłam liść i miąższem przyłożyłam na miejsce oparzone. Bardzo mi ulżyło bo przestało piec i nie pojawiły się żadne pęcherze. Smarując codziennie wygoiłam sobie ranę.
Wierzę w aloes bo zrobiłam również nalewkę z aloesu.
Lilka - Sobota, 20 Luty 2010 09:55